Brain Awareness

Dit jaar vindt de Brain Awareness Week plaats van 11 tot en met 16 maart, de internationale week waar hersenen, hersenletsel en hersenonderzoek centraal staan. De Brain Awareness Week is een initiatief van de Dana Alliance for Brain Initiatives.

Er komt gelukkig steeds meer aandacht voor de gevolgen van hersenletsel. Deze zijn verstrekkend. Niet aangeboren hersenletsel kan leiden tot beperkingen in het dagelijks functioneren en verminderd de zelfredzaamheid. Bij een groot deel van de mensen is er sprake van blijvende stoornissen en beperkingen. 

 

in deze categorie vindt u boeken die allemaal te maken hebben met de hersenen en hersenletsel, zoals dementie en autisme. Maar ook 2 boeken die uitermate geschikt zijn in de klas om kinderen door middel van bewegen en breinoefeningen te helpen (leer)problemen te voorkomen en op te lossen.

Dementie Inzicht

19,95

Dementie Inzicht beschrijft de lichamelijke veroudering en de (verstandelijke) gevolgen van dementie op lichaam, geest en op gedrag. Het laat zien hoe we met deze veranderingen kunnen omgaan en hoe we onze zorg kunnen afstemmen op de persoonlijke behoefte

Is dementie erg?

19,95

Jos Cuijten geeft inzicht in de werking van de hersenen van mensen met dementie en hoe je die kennis kunt toepassen in de zorg voor dementerenden. Daarmee geeft het antwoord op belangrijke vragen zoals: Wat is er met een dementerende aan de hand? Waarom w

Kind en autisme

17,95

Kind en autisme is een boek voor ouders van kinderen met autisme.

Fit en Slim met LeerGym - oefenboek

25,95

Beter leren door bewegen; Braingym® heeft hiervoor specifieke bewegingen die je met de kinderen kunt oefenen. Zo leren zij zich beter ontwikkelen, concentreren en krijgen ze meer zelfvertrouwen.

Fit en Slim met LeerGym - theorieboek

25,95

Beter leren door bewegen; Braingym® heeft hiervoor specifieke bewegingen die je met de kinderen kunt oefenen. Zo leren zij zich beter ontwikkelen, concentreren en krijgen ze meer zelfvertrouwen.

Daginzicht agenda 2019 - Deel 2

14,95

Daginzicht Agenda 2019 deel 2 is vanaf 1 juli tot en met 31 december.

Daginzicht is een prikkelarme agenda voor mensen met beginnende dementie, autisme en NAH. Per pagina 1 dag met een dagindeling: ochtend, middag en avond. Elke dag heeft een eigen kle