Er is leven voor de dood

104739928
17,95
 • Levertijd:1-2 werkdagen
Verhalen over mensen in hun laatste levensfase. Diana Geers werkte jaren als palliatief verpleegkundig en schreef dit boek tot steun en inspiratie voor anderen. ...Meer informatie

Productomschrijving

 • Auteur:Diana Geers
 • ISBN:9789492261533
 • Artikelnummer:104739928
 • Levertijd:1-2 werkdagen

Diana Geers-Mathot (1952) is 47 jaar werkzaam geweest als verpleegkundige. Twintig jaar daarvan
als oncologieverpleegkundige en de laatste acht jaar als palliatief verpleegkundige, in het ziekenhuis én
in de thuissituatie.

De verhalen in dit boek stammen met name uit deze laatste jaren waarin zij contacten had met mensen die zich realiseerden dat ze aan hun laatste tijd van (samen)leven toe waren. In deze periode heeft zij veel mensen ontmoet: zieken, naasten, behandelaars en zorgverleners.

Bij alle betrokkenen hoorde zij regelmatig dezelfde vraag: Hoe fiksen anderen het in een vergelijkbare
situatie? Hoe ga ik als zieke om met de wetenschap dat mijn tijd van leven nog heel beperkt is? Wat betekent dit voor mijn dierbaren? Hoe zorg ik voor mijn zieke partner of ouder en hoe kan ik daarnaast ook voor mijzelf blijven zorgen en mijn eigen leven vasthouden? Hoe stel ik als zorgverlener de juiste vragen? 

De praktijkverhalen in dit boek geven een inkijkje in wat zich achter de voordeur bij deze mensen afspeelt. Patiënten, hun naasten én hun zorgverleners kunnen hier mogelijk steun of inspiratie uithalen.

Specificaties

 • Uitvoering:Paperback
 • Illustraties:Zonder illustraties
 • Aantal pagina's:192
 • Kleur:Nee
 • Druk:1e
 • Taal:NL
 • Verschijningsjaar:2019

Reviews

Els Visser
Els Visser Geplaatst op January 13, 2020 16:04

Interessant boek en prettig om te lezen. Er zijn veel nuttige handvatten uit te halen. Het had mijn stiefdochter veel verdriet bespaard als er jaren geleden een Diana langs geweest was.

Angela M.
Angela M. Geplaatst op December 29, 2019 14:45

Dit is een heel goed boek! Niet alleen voor degene in hun laatste levensfase en de betrokkenen, maar ook voor allen die een moeilijk tijd in hun leven mee maken. Heel duidelijk wordt beschreven hoe je mensen kunt benaderen, vragen stellen en vooral belangrijk, luisteren!

De metafoor Ruiter en Paard is zo sterk! Jammer dat deze schrijfster niet meer werkzaam is. Je zou iedereen zo'n klankboord toewensen!

Ien van der Meer
Ien van der Meer Geplaatst op December 29, 2019 12:04

Prachtig boek. Veel herkenning in de kort en bondig beschreven verhalen. Het biedt handvatten in deze laatste moeilijke periode als mantelzorger. Niet alleen kommer en kwel. Geen overbodige emoties. Ik zal er zeker nog eens op teruggrijpen als herkenning en houvast in veranderende situaties.

Sandra van Zijl
Sandra van Zijl Geplaatst op December 20, 2019 08:52

Dit boek heb ik in één teug uitgelezen. Voor mij als verpleegkundige zeer herkenbare verhalen. Een leerzaam boek voor zowel de zorgverlener als patiënten en naasten.

Hassan Bakir
Hassan Bakir Geplaatst op December 15, 2019 11:04

Heel inspirerend boek! Bedankt Diana!!5 sterren gebaseerd op 5 beoordelingen Uw review toevoegen