Praktische informatie over chronische ziekten

Stichting September was jarenlang een begrip op het gebied van patiëntenvoorlichting. Bekend van de zorgboeken die uitsluitend beschikbaar waren via uw apotheek.
De stichting maakte een compleet en volledig naslagwerk waarin alle aspecten van een chronische aandoening aan bod komen. Zorgboeken met uitgebreide informatie en zorgpockets met beknopte en praktische informatie.

Deze zorgboeken en zorgpockets zijn nu alleen via SAAM verkrijgbaar. In de categorie vindt u alle titels die nog leverbaar zijn. De boeken zijn allemaal nieuw.

Naast de nodige medische informatie, staan de uitgaven boordevol tips en adviezen. De nadruk ligt op wat u zelf kunt doen:

  • Welke therapieën zijn er?
  • Welke zelfzorgadviezen kunt u volgen?
  • Waar vindt u de juiste hulp en hoe vraagt u een bepaalde regeling aan?
  • Enzovoorts

 

De zorgboeken en zorgpockets zijn samengesteld door deskundigen en hun organisaties. Dit zijn medisch specialisten, maar bijvoorbeeld ook verpleegkundigen, maatschappelijk werkenden, fysiotherapeuten, psychologen, enzovoort. Ook de patiëntenvereniging en mensen die zelf de aandoening hebben, werkten aan de uitgaven mee. 

ADHD

19,95

Het Zorgboek ADHD is veelomvattend en geschikt voor zowel ouders van kinderen als volwassenen die nog steeds worstelen met ADHD. Dankzij dit boekje kun je toch een zo evenwichtig mogelijk bestaan opbouwen waarbij je goed leert omgaan met de lastige kanten

ADHD bij volwassenen

19,95

Wat is ADHD precies is en tot welke problemen kan het leiden? Het boek beschrijft ook de mogelijkheden van behandeling (medicijnen) en begeleiding (coaching). Verder gaat het in op een aantal bijzondere problemen waar volwassenen met ADHD geregeld mee te

Allergie

19,95

Zorgboek Allergie beschrijft wat allergie is en wat je kunt doen om de allergie onder controle te houden. Leer wat je kunt doen om klachten te voorkomen en wat je kunt doen bij klachten.

Artrose

19,95

Artrose (gewrichtsslijtage) is een reumatische aandoening. Artrose kan niet worden genezen, maar u kunt wel veel doen om de gevolgen van artrose te beperken. Hierover gaat dit zorgboek.

Astma bij volwassenen

19,95

Uitgebreide en praktische info over astma bij volwassenen: wat kan je zelf doen? hoe om te gaan met omgevingsfactoren, medicijnen, sport, werk.

Beroerte (CVA)

19,95

Dit zorgboek is geschreven voor mensen die weer grip op hun leven willen krijgen na een beroerte. Het schept helderheid in een tijd die vooral moeilijk en verwarrend is.

Blaaskanker

19,95

Zorgboek Blaaskanker behandelt alles over de ziekte zelf, de behandelingen, of het nu een operatie is, radiotherapie of medicijnen. Verder is er aandacht voor de psychosociale aspecten.

Constitutioneel Eczeem

19,95

Een zorgboek voor patiënten, waarin alle facetten van de ziekte aan de orde komen. Zoals de behandelingsmogelijkheden en wat je er zelf aan kunt doen, maar ook de financiële gevolgen. Een zeer uitgebreid, leesbaar boek, met zowel medische als praktische i

Darmkanker

19,95

Zorgboek over de symptomen, behandeling van darmkanker. Praktische en medische info over de ziekte en de impact na de diagnose daarvan.

Depressie

19,95

Dit zorgboek legt uit wat depressie precies is en over de gevolgen van depressie. Informatie over wat je zelf kan doen om de kans op depressie zo klein mogelijk te maken. Met ervaringsverhalen van mensen die zelf een depressie meegemaakt hebben.

Glaucoom

9,95

Informatie en praktische tips over Glaucoom, een oogaandoening die vooral oudere mensen treft.

Groeistoornissen

19,95

Dit zorgboek behandelt over de diverse oorzaken van groeistoornissen, geeft medische achtergrondinformatie, bespreekt de gevolgen en verwijst naar hulpverlening, organisaties en websites.

Hartaanval

19,95

Dit zorgboek beschrijft oorzaak, symptomen en behandeling bij een hartaanval. Praktische info over het leven na een hartaanval zoals emoties, verwerking, angst.

Hartfalen

19,95

Zorgboek met informatie over hartfalen waardoor patiënten leren hiermee om te gaan. De informatie is ook geschikt voor familie en direct betrokkenen.

Het melanoom

19,95

Een zorgboek met praktische en medische informatie over het melanoom (huidkanker).Professionals en patiënten komen aan het woord over: prognose, behandeling, vermoeidheid en emoties.

Hoofdpijn

19,95

Hoofdpijn is een ernstige aandoening maar wel goed te behandelen. Dit zorgboek geeft uitleg over de soorten en vormen van hoofdpijn en de behandelingen waaronder medicijnen.

IBD

19,95

IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease. Hiermee worden twee darmaandoeningen aangeduid die sterk op elkaar lijken: colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Dit zorgboek gaat over de samenwerking met de specialist, zelfzorg en het leren omgaan met deze

Immuun trombocytopenie (ITP)

19,95

ITP is een zeldzame auto-immuunziekte. Dit zorgboek biedt een helder overzicht van de huidige kennis met oa medische informatie en veel praktische adviezen.

Leukemie

19,95

Dit boek is gericht op volwassenen met acute lymfatische, acute myeloïde of chronische Myeloïde leukemie. Het boek is niet bestemd voor ouders van kinderen met leukemie.

Macula-degeneratie

19,95

Maculadegeneratie is een oogaandoening en is niet te genezen. Een visuele beperking heeft veel gevolgen. Mensen met maculadegeneratie moeten daarom hun leefstijl aanpassen. Dit zorgboek gaat over de diagnose, behandeling, medicijnen en andere leefstijl.

Mantelzorg

19,95

Een informatief handboek voor mantelzorgers met praktische informatie: over de persoonlijke verzorging van een ander, hulp bij ADL-verrichtingen, het gebruik van hulpmiddelen, en professionele hulpverlening.

Migraine

19,95

Een informatief boek over migraine, een vorm van hoofdpijn die veel voorkomt en het leven van heel veel mensen overhoop gooit. Gelukkig is er veel mogelijk om ondanks de migraine een goed leven te leiden.

Nierfunctie vervangende behandeling

19,95

Dit zorgboek is voor mensen die zich willen voorbereiden op de naderende dialysebehandeling. Een behandeling die grote invloed heeft op zowel de lichamelijke conditie als op het het dagelijks leven. 

Obstipatie

19,95

Zorgboek Obsitpatie informeert patiënten, hun omgeving en behandelaars over verstopping van de darmen. Deze kwaal komt veel voor en leidt, zeker wanneer de aandoening chronisch is, tot schaamte, soms zelfs tot sociaal isolement.